fredag 10. januar 2014

Forelesninger om ortodoks teologi

Dette skjer på MF i neste uke:

Vi har den gleden av å få besøk av Prof. Emil Stoyanov fra University of Sofia i Bulgaria. Emil kommer som en del av en Erasmus lærerutveksling og vil holde to åpne gjesteforelesninger.

Tirsdag 14. fra 1215-1400 foreleser han over tema: "The relationship between contemporary biblical studies and Orthodox theology", Rom 371

Torsdag 16, fra 1015-1200 foreleser han over tema: "Biblical Studies in Bulgaria", Rom 412

Hjertelig velkommen!

Requiemmesse for msgr. Ralph Brown på Katarinahjemmet

Onsdag 15. januar klokken 18.30 feirer biskop Bernt Eidsvig requiemmesse for msgr. Ralph Brown i kapellet på Katarinahjemmet.
Msgr. Ralph Brown JCD var rettsvikar for Oslo katolske bispedømme fra 2006, og frem til sin død den 6. januar. Han ble 82 år gammel. Den offisielle requiemmessen i London feires av erkebiskop Vincent Nichols, og finner sted i Westminster Cathedral, tirsdag 21. januar klokken 10.30 lokal tid.

søndag 5. januar 2014

Herrens åpenbaring

Herrens åpenbaring (epifani) feires mandag 6. januar. De velsignede klistremerkene til husstandene deles ut i messene kl. 11.00 og 18.00.
Dersom du er forhindret fra å komme i messen denne dagen kan du komme innom menighetskontoret og få utdelt klistremerkene.

Eritreisk prest i Akersveien

Den 31. desember 2013 ankom p. Teklehaimanot Asfaha («Aba Tekle») Oslo. Han er født i Asmara i Eritrea og ble presteviet i 1986, og virket i Eritrea og Etiopia frem til 1993.
Etter tre års studier ved Gregoriana i Roma jobbet han i Italia. Aba Tekle behersker tigrinja, bilen, amharisk, italiensk og engelsk. Han feirer messer både etter latinsk og geez-alexandrinsk (etiopisk) ritus. Han er tilknyttet innvandrersjelesorgen i OKB, med spesiell fokus på eritreere.

Vi ønsker Aba Tekle hjertelig velkommen til Norge!

Familieåret 2014 / Rok Rodziny 2014

I 2014 skal OKB ha spesielt fokus på familien og på hverdagstroen og det stedet der denne leves ut aller mest, familien og hjemmet. Det har akkurat vært en verdensomspennende spørreundersøkelse om den pastorale situasjon for familiene. Og det skal være en ekstraordinær bispesynode om familien i oktober 2014 i Roma, der resultatene fra undersøkelsen tas med.
Pastoralavdelingen har opprettet en facebookside som heter Familie2014. Her vil det jevnlig legges ut tips, refleksjoner, glimt av hverdagstro og forslag til hvordan man kan leve troen i familien. Her vil det også legges informasjon om arrangementer osv. Følg med på denne siden gjennom året!