onsdag 24. september 2008

Kurs i gregoriansk sang

Gregoriansk sangkurs for nybegynnere

"Han som synger en jubilus, bruker ingen ord, for jubilus er en gledens sang uten ord. Den er hjertets stemme som er oppløst i glede, som så langt det er mulig forsøker å utrykke følelsene, selv om meningen ikke alltid forstås" Augustin (354-430 e. Kr)

Gregoriansk sang er en enstemmig sang på latin med tekster hovedsaklig hentet fra bibelen. Gregoriansk sang ble skapt og brukt i den romersk- katolske kirke i middelalderen. Den gregoriansk sangen skiller seg hovedsaklig fra annen type musikk da det er en sang uten puls og faste taktslag og en sang som helt og holdent er knyttet til teksten.

Vil du lære å synge gregorianske sanger og få innblikk i hvordan den europeiske musikken ble utviklet i middelalderen?

Modus tilbyr et helgekurs som gir en innføring i stemmebruk, frasering og klang til bruk av gregorianske sanger. Kunnskap om middeladerrepertoar, notasjon og fremføringspraksis.

Kursholder er Gro Siri Johansen er sanger og kunstnerisk leder for Modus. Hun har diplomeksamen i gregoriansk sang fra det Nasjonale musikkonservatoriet i Paris og har holdt en rekke seminarer om fremføring av gregoriansk sang for private studenter, grupper og bedrifter.

Tidspunkt:
Ved henvendelse

Pris: 1000,- Maks plasser: 12
Sted: Oslo Ladegård.
post@middelaldermusikk.no