fredag 24. august 2012

Polsk sjelesorg innlemmes i St. Olav menighet

Den polske sjelesorg ved St. Olav menighet i Oslo, som alltid har vært uavhengig av menigheten, blir fra 1. september 2012 innlemmet i menighetens strukturer. Dette gjelder også den polske katekesen.

Innlemmelsen er et pilotprosjekt innen Nasjonalsjelesorgen, som har til hensikt både å forbedre samarbeidet mellom nasjonale grupper og den lokale menigheten – og samtidig øke kvaliteten på invandrersjelesorgen. Ved denne anledning vil også kapellaner i St. Olav menighet overtar ansvaret etter fransiskanerne.

torsdag 23. august 2012

Invitasjon til Åpen dag på MF

Invitasjon til Åpen dag på MF
- for alle som er interessert i faglige kommentarer til teologiske og aktuelle tema (se program)

Det teologiske Menighetsfakultet inviterer lørdag 13. oktober til Åpen dag på MF. Dette er en unik mulighet til gratis å forsyne seg av et mangfoldig seminarprogram gruppert under fire parallelle temasøyler: Teologi og kirke, Tro og liv, Religion og samfunn og Religion og kultur.

Her byr MF på egne kapasiteter som Karl Olav Sandnes, Karl William Weyde, Geir Otto Holmås og Arild Romarheim med henholdsvis temaene Løftenes land? - i følge Det Nye testamentet, Bibeloversettelse - de umulige valgene og Engler og ånder i et kristent verdensbilde. Du kan møte Svein Ellingsen som forteller om det som har betydd mest for hans salmediktning, høre Henrik Syse reflektere rundt Jesus - noe å tro på?, Atle O. Søvik og Lars Fredrik H. Svendsen snakke om Ondskap, frihet og galskap, Ingeborg Midttømme og Trond Bakkevig tenke høyt om Folkekirken - hva nå? eller Olav Egil Aune lede paneldebatt om Kultur og kultus i bevegelse. Forestillingen I begynnelsen var Ordet med forteller Birgitte Bjørnstad Sæbø og gitarist Ulla Käll kan være et kulturelt pustehull i det faglige programmet, og enda er langt i fra alt nevnt!

Kanskje dette kan være en hyggelig fellesopplevelse for vennegjengen, menighetsrådet eller bibelgruppa, eller du kan invitere med deg naboen? Vi sier i alle fall hjertelig velkommen til MF lørdag 13. oktober kl. 09.30-15.00 og tør mene at vi kan love en utbytterik dag.

Søndag 14. oktober inviterer vi også til MF-gudstjeneste i Oslo domkirke.

onsdag 22. august 2012

Katolske messer i Groruddalen - AVLYST

OBS! ETTER 7. OKTOBER BLIR DET IKKE MESSER I BREDTVET KIRKE
se pressemelding fra OKB / artikkel i Vårt Land

Messer i Bredtvet kirke;
- messe på norsk hver søndag kl 09.00
- messer på forskjellige språk lørdager kl 18.00
  (polsk, vietnamesisk, tamil og fransk)

tirsdag 21. august 2012

Kulturdagen 8. september

KULTURDAG 8. SEPTEMBER I ST.OLAV MENIGHET I OSLO
Etter et meget vellykket arrangement i fjor, skal vi også i år ha Kulturdag. 
Lørdag 8. september stenges Akersveien for trafikk, og blir i stedet fylt med salgsboder, mat, musikk og dans fra de ulike nasjonale gruppene i St. Olav menighet. 
Dagen  starter med messe i St. Joseph kirke kl. 11.00.
Det blir fotballturnering på idrettsplassen til St. Sunniva skole.
Overskuddet går til innkjøp av en Mariastatue til St. Olav menighet til bruk i prosesjoner (bl.a til prosesjonen til ære for Guds mor).

Hilsen Menighetsrådet og Nasjonalsjelesorgen