fredag 10. juni 2011

Jomfru Marias opptagelse til himmelen

Legenden forteller at da tiden for Jomfru Marias død var kommet, fant apostlene at de på mystisk vis var innkalt til Jerusalem, og de samlet seg rundt hennes seng. Et himmelsk lys fylte rommet, apostlene falt på kne og himmelen åpnet seg. Der så de menneskesønnen stå på en lyssky, og mens Marias ansikt strålte av morskjærlighet, sprang hennes sjel inn i sønnens armer. Neste dag hyllet man hennes legeme i en kostbar linduk, og apostlene bar henne på sine skuldre til Getsemanehagen og senket henne i graven. I tre dager våket og ba de sammen med de troende ved graven. Da viste Herren seg med en hærskare engler og hilste dem. Marias sjel forente seg med legemet, hun sto opp av graven og fór opp til himmelen ledsaget av engleskaren. I tilbedelse for Den hellige Treenighet mottok Maria en strålende stjernekrone og ble kronet til himmeldronning.

Opptakelsen er viktig for mange katolikker som Jomfru Marias himmelske fødselsdag, den dagen da Maria ble tatt opp i himmelen. Hennes mottakelse i Himmelens herlighet er sett på av dem som symbolet på det løftet gitt av Jesus til alle utholdende kristne at de også vil bli tatt imot i Paradis.

Fra gammelt av er festen for Marias død og opptagelse i himmelen, «Assumptio», den største Mariafesten. Den er offentlig høytidsdag i mange land, som Belgia, Kamerun, Frankrike, Italia, Paraguay, Malta, Polen og Spania. I Guatemala blir den feiret i Guatemala By og i byen Santa Maria Nebaj, som begge har henne som skytshelgen. Mange steder holdes religiøse parader og folkelige festivaler for å feire denne dagen. Hennes fest er Fête Nationale i Acadia i Canada, som hun er skytshelgen for.

Mariaprosesjon:
13. august
arrangerer St. Halvard og St. Olav menigheter Mariaprosesjon.

Maria på Facebook

Les mer

Prosesjonen starter kl. 16.00 ved St. Halvard kirke og går til St. Olav domkirke hvor vi avslutter med messe kl. 18.00

Prosesjonens rute:
St. Hallvard kirke, Enerhauggata 4, ned Sørligata. Tøyengata videre til Urtegata. Fra Urtegata bort til Vahlsgata, videre til rundkjøringen ved Akerselven/Hausmansgate og opp til Rostedsgate. Fredensborgveien til Thor Olsens gate og til slutt Akersveien 1, St. Olav domkirke.

Vi oppfordrer alle deltagerne om å være ute i god tid!
Vi starter prosesjonen kl.16:00 fra St. Hallvard kirke og regner med å være fremme ved St. Olav domkirke ca. kl. 17:30 Messefeiringen starter kl. 18:00.

Alle som ønsker å være med er hjertelig velkommen!

torsdag 9. juni 2011

Bli kjent med andre religioner

PROSJEKT: “Bli kjent med andre religioner – ved besøk i deres guds hus/ hellig rom”

Det første besøket blir i Synagogen - Det Mosaiske Trossamfunn.
Lørdag 10 september kl.09.30 møtes vi utenfor Synagogen i Bergstien 13.
Så samles vi i bibloteket hvor vi får en kort orientering før vi går inn i synagogen. Her får vi med oss slutten på Toralesningen, rabbinerens preken og siste delen av gudstjenesten.
Derefter går vi på kiddush – kan sammenlignes med kirkekaffens sosiale samvær. Efter kiddush avslutter vi i bibloteket med spørsmål og svar.

Rammen for gruppen er satt til 20 personer. Så de som melder seg først på - får plass. Avgift kr.50,- Påmelding til : may-lisbeth.myrhaug@katolsk.no - merk Synagogen.
Alle er hjertlig velkommen!

Det vises til tidligere kunngjøring om prosjektet.
Biskop Bernt Eidsvig vil på det varmeste anbefale prosjektet og han oppfordrer alle som har mulighet til det om å delta.

onsdag 8. juni 2011

Prester på vandring

Det er tid for presteflytting og noen av våre prester blir berørt.

P. Pawel Wiech SS.CC. utnevnes til biskoppelig vikar for nasjonalsjelesorgen den 1. juni 2011
P. Bharath Villavarayen O.M.I. utnevnes til rektor for St. Olav domkirke den 1. august 2011
P. Per Kværne løses fra stillingen som kapellan i St. Olav domkirkemenighet fra 1. august 2011 og utnevnes til sykehusprest i Oslo stiftskapellan med særlig ansvar for St. Thomas kapelldistrikt i Valdres.
P. Khiem Nguyen løses fra stillingen som kapellan i St. Olav fra 1. september 2011 og utnevnes til kapellan på Lillehammer. Samme dag endres hans stillingsbrøk som skoleprest på St. Sunniva skole til ⅓
P. Carlo Le Hong Phuc utnevnes til sogneadministrator på Lillehammer den 1. september 2011
P. Pål Bratbak utnevnes til biskopens kapellan den 1. september 2011

Justeringer for St. Hallvard og St. Olavs menigheter i Oslo vil bli kunngjort på et senere tidpunkt. Les mer

Stilling ledig: Eiendomsforvalter


Oslo katolske bispedømme