fredag 13. januar 2017

p. Zéphyrin Ligopi Linzuwa forlater Norge

p. Zéphyrin Ligopi Linzuwa forlater Norge. Han reiser tilbake til sitt hjemland Kongo. p. Zéphyrin kom til Norge i oktober 2010. Siden januar 2011 har han vært kapellan i St. Olav domkirkemenighet hvor han har hatt hovedansvar for fransktalende. Fordi han også snakker flytende spansk, har han også vært sentral i det spansktalende miljøet. I tillegg til sin stilling i menigheten har p. Zéphyrin vært ansvarlig for fransktalende i hele bispedømmet.

p. Zéphyrin spiser pinnekjøtt for siste gang
p. Zéphyrin er nok best kjent for de som går i hverdagsmessene i domkirken. Kort tid etter at han kom til landet snakket han så godt norsk at han kunne feire messen - med nydelig fransk aksent! De som går i formiddagsmesser på søndager vil nok ikke kjenne ham like godt fordi han helgene i tillegg til å feire messe på fransk her kl. 16 har reist jevnlig til Kristiansand, Drammen, Fredrikstad, Stavanger, Bergen, Trondheim og Ålesund for å feire messer på fransk.

Parallelt med sitt omfattende pastorale virke har p. Zéphyrin skrevet ferdig en doktorgradsoppgave mens han var i Norge. Han forsvarte sin doktorgrad i katolsk teologi ved Universitetet i Strasbourg i desember 2014. Om få uker vil p. Zéphyrin vende tilbake til sitt hjemland, og han vil bli dypt savnet av mange. På vegne av menigheten vil vi takke ham for alt det han har gjort for å bygge opp vårt fellesskap, og for alt det han har betydd som medbror, prest, kollega og venn for så mange.