torsdag 14. juli 2016

Vertsfamilier søkes!

Utvekslingsorganisasjonen Explorius Education AS søker vertsfamilier. Vi mottar blant annet studenter fra hele verden som skal studere på enten ungdomsskole eller videregående skole i Norge dette skoleåret/ noen kun høstsemesteret.

Per dags dato er det omtrent en måned til studentene kommer, og det er fortsatt en del som ikke har en familie å ankomme til. Vi er derfor på desperat leting etter noen som kan tilfredsstille dette behovet, uansett hvor dere bor i landet. Enten ved å være velkomstfamilie for studentene en måneds tid, før de blir plassert hos sin endelige familie. Eller som vertsfamilie i 10 måneder.

Mange av studentene vi får inn, har et godt forhold til kirken i sitt hjemmeland, og ønsker å fortsette å ha kirken tilgjengelig igjennom sitt utvekslingsår.

Alle elevene snakker engelsk og dette vil være hovedspråket den første tiden. Deretter blir det mer og mer erstattet av norsk. Det er med andre ord ikke nødvendig å snakke godt engelsk for å bli vertsfamilie! Mange av dem vet allerede mye om landet vårt. Noen kjenner til norsk musikk eller design, og andre har hørt om skolesystemet. De fleste vet at vi har flott natur, og alle er klar over at de kan få vertsfamilie enten i byen eller på landet.

Elevene har forskjellig bakgrunn, og derfor ønsker vi å komme i kontakt med forskjellige slags familier. I tillegg til faste langtidsfamilier trenger vi korttidsfamilier og stand-by-familier som kan trå til ved ferie eller sykdom hos den faste familien.

Se presentasjon av studentene.