torsdag 20. august 2015

Katolske studier ved menighetsfakultetet høsten 2015

«Katolsk kirkeliv i Norge og Skandinavia gjennom 1000 år»

MF tilbyr høsten 2015 kurset «Katolsk kirkeliv i Norge og Skandinavia gjennom 1000 år»
Kurset gir en oversikt i norsk og skandinavisk kirkehistorie med særlig fokus på den katolske kirke. Sentrale temaer vil være innføringen av kristendommen; kirkeorganisasjonen, klostrene og fromhetslivet i middelalderen; bakgrunnen for og forløpet av reformasjonen på 1500-tallet; gjenetableringen av den katolske kirke og utviklingstrekk framover fra 1800-tallet, det moderne gjennombrudd fram til det 20. århundres økende religiøse pluralisme.
Kurset består av syv kurskvelder (Følgende onsdagskvelder fra kl 18:00-21:00: 26. aug./ 2. og 9. sept. / 21. og 28. okt. / 4. og 18. nov.)
Kurset kan tas som emne både på master- og bachelornivå. Opptak til bacheloremnet forutsetter bestått videregående skole (generell studiekompetanse). Opptak til masteremnet forutsetter bachelorgrad i teologi eller tilsvarende. For opptak til masteremnet, ta kontakt med studieveileder (teologi@mf.no).
Mot en mindre deltakeravgift er også andre interesserte velkomne. 
For nærmere opplysninger og påmelding, se www.mf.no/katolsk
Har du spørsmål knyttet til timeplan etc. ta gjerne kontakt med sr./prof. II, Else-Britt Nilsen: e.b.nilsen@mf.no eller prof. Kristin Bliksrud Aavitsland: Kristin.B.Aavitsland@mf.no.

Fredagslunsjen starter 21. august


Hver fredag etter kl. 11-messen, severer menigheten et varm og hyggelig måltid

i Mariagården, Akersveien 16C.
Alle er hjertelig velkommen fra og med fredag 13. januar 2017!

tirsdag 18. august 2015

Bønnedag for skaperverket

Pave Frans innstiftet den 10. august en årlig verdensbønnedag for skaperverket. Dagen skal feires den 1. september sammen med Den ortodokse kirke. Paven fremhever bønnedagens økumeniske profil og henviser til den ortodokse patriark Bartolomeus og metropolitt Ioannis, som var blant deltagerne under presentasjonen av pavens nylige miljø-encyklika, Laudato Si.

Den økologiske krisen verden står overfor kaller alle kristne til en «ektefølt åndelig omvendelse», skriver Frans, og fremhever at bønnedagen gir «enkelttroende og trossamfunn en god mulighet til å bekrefte sine personlige kall til å være skapelsens forvaltere, takke Gud for det fantastiske håndverk han har betrodd oss – samt påkalle hans hjelp til å verne om skapelsen i tillegg til å be om tilgivelse for de mange synder påført den verden vi lever i».