lørdag 10. januar 2015

TAKKEMESSE FOR HERMAN NIKOLAI MASSEN

MARISTENE INVITERER TIL TAKKEMESSE FOR
HERMAN NIKOLAI MASSEN
Maristene har gleden av å innby slektninger og venner av Herman Nikolai Reimers Massen til å delta i en takkemesse i St Josef kirke, Akersvn. 4, Oslo den 31.januar 2015 kl.15.00 Under messen vil Herman Nikolai gjenta de ordensløfter, som han avlegger på festen for Pauli omvendelse, 25.januar i maristenes novisiat i Davao, Filippinene. Denne gangen blir det provinsialsuperioren for marister i Europa, pater Hubert Bonnet-Eymard, som tar i mot løftene. Det blir en glede å ha vår nye medbror tilbake i vår lille kommunitet. Han får et pastoralt semester med p.Erik på Jessheim mens p.Andreas er på fornyelseskurs i Frankrike.
Etter messen blir det en mottagelse med enkel servering på Mariagården, Akersvn 16c. Hjertelig velkommen!

WYD-sangen 2016 Krakow - Oficjalny hymn ŚDM Kraków 2016

Les mer!

fredag 9. januar 2015

Bispevisitas i St. Olav domkirkemenighet

Biskopen skal visitere vår menighet søndag  8. februar.

Ved en bispevisitas skal biskopen gjennom samtaler med prester, stab og frivillige i menigheten få en innføring i menighetens liv og aktiviteter, slik at han gjennom sin hyrdegjerning kan bidra til menighetens vekst og velvære.
Ved en visitas er det også mulig for dem i menigheten som ønsker det å ha en privat samtale med biskopen. Klokkeslett for når disse samtalene skal finne sted er enda ikke satt opp, men de som ønsker en slik samtale må varsle Biskopens sekretær, Gunhild Ficarra, innen søndag 25. januar. Hun kan nås på epost: gunhild.ficarra@katolsk.no, eller ved å kontakte Oslo katolske bispedømme på telefon 23219500.
Biskopen vil i anledning visitasen feire høymessen kl.11.00 denne dagen.

Pavens første nyttårsdags-Angelus

Kjære brødre og søstre,

Ved inngangen til et nytt år, er det godt å huske dagen  for vår dåp: vi gjenoppdager gaven mottatt i det sakramentet som har gjenfødt oss til nytt liv - det guddommelige liv. Og dette gjennom moderkirken, som har som modell Mor Maria.  Takket være dåpen ble vi introdusert inn i fellesskapet med Gud, og vi er ikke lenger prisgitt ondskap og synd, men i stedet mottar vi kjærligheten, ømheten og nåden fra Gud, vår himmelske Far.
Denne nærheten av Gud i vårt liv gir oss sann fred, den guddommelige gave som vi ønsker spesielt å be om i dag, på Verdens Fredsdag (World Day of Peace) "Ikke lenger slaver, men brødre": Dette er budskapet for denne dagen. Det er et budskap som omfatter oss alle. Vi er alle kalt til å bekjempe enhver form for slaveri og å bygge brorskap - alle oss, hver og en i henhold til sitt eget ansvar.

søndag 4. januar 2015

Katolsk Akeademi - PROGRAM

Programmet for Katolsk Akademi finner du her