fredag 21. juni 2013

Prosesjon til ære for Den hellige Maria, Guds mor

I anledning festdagen for Jomfru Marias opptagelse i himmelen arrangerer St. Hallvard og
St. Olav menigheter en prosesjon gjennom gatene fra St. Hallvard til St. Olav kirke.

Lørdag 17. august 2013

Arrangementet innledes med bønn i St. Hallvard kirke kl.16.30.
Deretter går prosesjonentil St. Olav kirke hvor det feires messe.

Vi oppfordrer alle til å sette av denne
ettermiddagen for å delta i prosesjonen, med bønn og sang, gjennom Oslos gater til ære for Vår Frue som leder oss. Ta gjerne med faner, plakater og blomster. Alle ønskes hjertelig velkommen!

Har du nasjonaldrakt/bunad, så er det fint om du bærer den denne dagen så vi kan synliggjøre Verdenskirken som ærer vår Mor og Kirkens Mor.

Mer informasjon gis på www.katolsk.no
samt i St.Hallvard og St.Olav og på Facebook

Kunngjøringer vil også bli gitt i messene og i søndagsbladene. Vel møtt!

torsdag 20. juni 2013

Valfart til Mariaholm

Er du glad i å gå? Glad i Østfold-naturen? Glad i å be rosenkransen på polsk? Da er dette stedet for deg! I mer enn 25 år har en gruppe pilegrimer gått fra Askim til Mariaholm en lørdag i august. Turen starter med messe i Mariakirken i Askim, tar pause ved en historisk bro, lang pause ved Mariakilden i Enebakk og til slutt ankommer man Mariaholm der det tennes lys ved minnesmerket over Jerzy Popiełuszko. Ta med mat, vann og gode sko!

Valfart Mariaholm 24. august 2013

Mer info om årets tur finner du -> her!

tirsdag 18. juni 2013

Nye kapellaner i St. Olav domkirkemenighet


p. Erik Ruud SM
Biskop Bernt Eidsvig av Oslo har den 29. mai 2013 foretatt de følgende utnevnelser til St. Olav domkirkemenighet:

p. Dariusz Buras
P. Erik Ruud SM løses fra og med 1. september fra sin stilling som sogneadministrator i Sta. Clara menighet i Kongsvinger, og utnevnes fra samme dato til kapellan i St. Olav domkirkemenighet i Oslo i 50% stilling.
 
P. Dariusz Buras løses fra og med 1. september fra sin stilling som kapellan i St. Paul menighet i Bergen hvor han har virket som prest i Sogn og Fjordane, og utnevnes fra samme dato til kapellan i St. Olav domkirkemenighet i Oslo. Prestestillingen i Sogn og Fjordane blir med dette vakant, men en ny prest vil forhåpentligvis være på plass innen 1. september.


St. Carolus Borromeussøstre i 90 år

St. Mikael kirke i Moss feirer søndag 23. juni takksigelsesmesse i anledning 90-årsjubileet for St. Carolus Borromeussøstrenes ankomst til Norge. Torsdag 20. juni klokken 18.00 inviterer også Borromeussøstrene til en presentasjon om deres arbeid i Norge siden 1923.