fredag 12. oktober 2012

Katekismen – en app for smarttelefoner og nettbrett

I appen Katekismen finner du hele Den katolske kirkes katekisme, med referanser og fotnoter til Bibelen, kirkefedrene og kirkelige dokumenter.
Du kan lese alle 2700 paragrafer som utførlig beskriver og forklarer den katolske tro og søke i emneord. Som et tillegg inneholder appen også katekismens kompendium, som utkom i 2005.

Les mer og last ned HER

Troens år i St. Olav menighet


torsdag 11. oktober 2012

Katolsk – en app for smarttelefoner og nettbrett

I appen "Katolsk" kan du lese tekstene til dagens (eller selvvalgt) messe, helgenbiografier, studére liturgisk kalender for lang tid fremover, finne kirker og messesteder på kartet, lese katolske bønner og mye annet.

Les mer og last ned HER

onsdag 10. oktober 2012

"Vi skal gjenoppdage gleden ved det å få være troende!"

Biskop Bernt Eidsvigs hyrdebrev i anledning Troens år:


Kjære troende,

Da Den hellige far utropte troens år, som skal vare fra 11. oktober frem til Kristi kongefest i 2013, var det med et dypt ønske om at vi som troende i dette jubileumsåret for Det annet vatikankonsil og Den katolske kirkes katekisme skulle ”gjenoppdage troens ferd for å kunne kaste et stadig klarere lys over gleden og den fornyede entusiasmen som følger av et møte med Kristus”.

Les mer....

 

mandag 8. oktober 2012

Les katekismen på ett år!

Om ikke mange dagene begynner Troens år. 
Det vil bli et år der man fokuserer på fordypelse og undervisning i troen. 

Ett tiltak er å komme seg gjennom Katekismen på et år. Til det kan man få hjelp av en KATEKISMELESEPLAN som finnes på nettet og i siste nummer av St.Olav kirkeblad.

Man kan også abbonere på katekismen. Da vil en få tilsendt på e-post et passende stykke hver dag. Meld deg på her