fredag 14. september 2012

Kulturdagen

Overskuddet på Kulturdagen ble kr. 21 391,- Det ble en en flott dag. Tusen takk til alle som bidro med salg av mat, underholdning, fotballspill, og alle gjestene.
Takket være alles innsats har vi nå nok penger til å kjøpe Mariastatuen.

Hilsen Menighetsrådet og Nasjonalsjelesorgen

Bolig for eldre

St. Elisabethhjemmet på Nordstrand har ledige boenheter for eldre. Søstrene tilbyr 28 kvm inkludert dusjbad og wc. Leiesummen dekker bl.a. middag, oppvarming og øvrig elutgifter, rengjøring av fellesarealer og vedlikehold av utendørs arealer. Leietaker må selv sørge for øvrige måltider og renhold av egen leilighet.
Kontakt Elisabethsøstrene tlf. 23384400

tirsdag 11. september 2012

Stilling ledig: Katarinahjemmet

Ledig stilling som kokk (75%) og ekstrahjelp (40%)  Les mer

Debattaften: Kirken - visjon og misjon

Den dominikanske familie inviterer til
Debattaften i Mariagården 18. oktober 2012

Den 11. oktober åpner pave Benedikt Troens År, hvor nyevangelisering, styrking avtroen og økt forståelse for Kirkens lære står i sentrum. Har saltet mistet sin kraft? spør paven i sitt apostoliske brev Porta Fidei (Troens dør). Han ønsker med dette årette fokus på nødvendigheten av Kirkens stadige fornyelse, en fornyelse som alltidhar sitt utspring i troen på Jesus Kristus. I Ham ser vi verden i et evangelisk perspektiv, og som trossamfunn bæres vi av en eskatologisk visjon som Kirken alltid søker å realisere i den verden og i det samfunnet den lever i. Dette er en god anledning til å spørre seg hvor Kirken og den kristne tro står i Norge idag, hvor vi går, hva vi kan gjøre for å nå ut til samfunnet vi lever i, og hvordan vi kanstyrke vårt eget trosfundament. 

Vi vil derfor invitere til debattaften
i Mariagården torsdag 18. oktober kl. 19

Fire personer vil belyse temaet i fire korte foredrag:
• Jesper Fich: ‘Å møte menneskene på torget’
• Joanna Gilbert: ‘Koinonia as mission’
• sr Anne-Bente Hadland: ‘Å være et trosvitne’
• Biskop Bernt Eidsvig: Avsluttende innlegg

Debattaftenen retter seg mot alle Kirkens medlemmer, og vi vil spesielt oppmuntre de som har en særlig aktiv rolle i Kirken til å komme, prester, seminarister, ordensfolk, ledere (NUK, barne- og ungdomsarbeid osv.), kateketer, ansvarlige for utdannelse, samt alle interesserte både innenfor og utenfor Den katolske kirke.

Foredragsholderne:
Jesper Fich er sogneprest i Sankt Mariæ Kirke på Frederiksberg, Danmark. Han er blant annet ansvarlig for presteutdannelse i Danmark, og er udviklingskonsulent for de katolske skoler i Danmark.

Joanna Gilbert bor i Brighton, England, har en mastergrad i teologi, og jobber i sin lokalemenighet med ungdomsarbeid: Deep Waters, karitativt arbeid og menighetsarbeid. Hun er også initiativtager for en liten kommunitet kalt The wellspring Community. Hun er medskribent i essaysamlingen ‘A future full of Hope’ der temaet er fornyelse av klosterliv i England.

Anne Bente Hadland er dominikanerinne på Katarinahjemmet, ansvarlig for søstre i formasjon, driver hovedsaklig med skribent- og foredragsvirksomhet. Har også et ansvar for evangeliseringsprosjektet i Oslo Katolske Bispedømme.

Arrangør: bror Haavar Simon Nilsen OP (St. Dominikus kloster) og legdominikanerne i Oslo
For mer informasjon: opdacia@gmail.com

mandag 10. september 2012

HELLIG OLAV OG ARVEN ETTER HAM

LARS ROAR LANGSLET. Tirsdag 2. oktober kl. 1930
i dominikanernes foredragssal, Neuberggaten 15.

Som konge hadde Helig Olav to store mål: han ville samle Norge og gjøre det til et kristent land. Nederlaget på Stiklestad ble vendt til en desto strørre seier for begge målene, takket være hans autoritet som Norges Rikshelgen. Men hvordan er det med arven fra Hellig Olav idag?