torsdag 20. mai 2010

Maria-prosesjon 14. august

St. Olav og St. Hallvard menigheter i Oslo arrangerer prosesjon på høytidsdagen for Jomfru Marias opptagelse i himmelen (Assumptione B. Mariae Virgines) lørdag 14. august.

Prosesjonen starter presis kl 16.00 fra St. Hallvard kirke
og avsluttes med høytidelig messe i St. Olav domkirke kl 18.00.

Vi oppfordrer alle til å sette av dagen og være med i prosesjonen gjennom Oslos gater med faner, blomster, sang og bønn - med Den hellige Maria Guds Mor som leder oss i prosesjonen. Vi skal be og synge langsmed veien, så ta gjerne med rosenkrans, flagg, vimpler osv. og kle deg i nasjonaldrakt e.l. hvis du har.

I den katolske Kirke er det en trossannhet at da Marias liv her på jorden var slutt, tok Gud henne opp i himmelen med både sjel og legeme, hennes opptagelse. Denne trossannhet hevdes også alminnelig av kristne i de gamle østlige kirker.

Vennlig hilsen St. Olav og St. Hallvard menighet
..

Taizé-møte i Oslo 17.-19. september

PILGRIMSFERD FOR TILLIT PÅ JORD
17.-19.sept 2010

I september i år får Norge besøk av lederen til det økumeniske fellesskapet i Taizé, bror Alois.

I Oslo holdes det et treff for ungdommer og unge voksne (fra 15 til 30) der bror Alois deltar. I Trondheim kommer bror Alois til å være med på et mindre møte med ungdommer og kveldsbønn i Nidarosdomen.

Treffet i Oslo blir kanskje det største økumeniske møtet for ungdom i Norge hittil! Det vil samle unge fra ulike kirkesamfunn og kristne organisajoner, ungdommer som bærer på både tro og tvil og spørsmål.
* Frokost og morgenaktiviteter i menigheter
* Bibeltime med bror Alois
* Middagsbønn og lunsj
* Seminarer og temasamlinger om sosiale, kulturelle, internasjonale, trosrelaterte emner.
* Kveldsbønn i Oslo domkirke, med kveldscafé etterpå

Melder du deg på nå, og er student eller ungdom, får du en knallpris på 150 kr! Det inkluderer hele treffet fra fredag til søndag, med lunch og middag lørdag, verksteder og Kveldskafé etter bønnen på lørdag. Meld deg på her.

Se også gruppa på Facebook.
Arrangementet her egen hjemmeside.
Les mer om Taizé.
..
Hvis noen vil være vertsfamillie for Taize-deltakere,
så meld ifra til p. Andreas 95 17 17 89.
..