fredag 22. januar 2010

Kirkens kall i et postsekularistisk samfunn

Seminar på MF 8. mars 2010
Et samfunnsansvar er gitt i konsildokumentet Gaudium et spes -
Om kirken og verden. I årets seminar vil vi bl.a. med utgagnspunkt i dette dokumentet legge til rette for en oppdatert teologisk drøfting av kirkens rolle som samfunnsaktør i dag, drøye 50 år etter at Johannes XXIII kalte sammen Det 2. Vatikankonsil. Oppblomstringen av religionene og religiøse problemstillinger i den offentlige diskurs har fått samfunnsteoretikere til å snakke om samtiden som ”postsekularistisk”. Hvordan skal kirken og teologien respondere på denne utviklingen?
  • Sted: Det Teologiske Menighetsfakultet, Gydas vei 4, Oslo
  • Tid: 8. mars kl. 9-15 + messe kl. 16.30
  • Pris: 150,- for medlemmer / 250,- for ikke-medlemmer (Seminaravgiften inkluderer lunsj i MFs kantine)
  • Påmelding til hauoeym@online.no eller Staale.Kristiansen@katolsk.no
  • Les mer om arrangementet her: Nettverk for katolsk teologi

onsdag 20. januar 2010

Miniretrett hos St. Josephsøstrene


Noen søndager i fastetiden: 21. februar, 7. mars, 14. mars og 21. mars er det en mini-retrett fra kl. 18.00 til ca. 20.00 i St. Joseph retrettsenter, Brannvaktveien 5, 0489 Oslo.

Det blir en liten innføring i bønn, for den som måtte ønske det, og god anledning til stille, privat bønn/tilbedelse. Vi avslutter med en kopp te etter bønnestunden.

Ingen påmelding, alle er hjertelig velkomne!

Veibeskrivelse:
Med trikk nr. 12 - retning Kjelsås, stoppested: Gladsvei. Derfra ca. 40 m tilbake, inngang St. Josephsøstrenes Hjem. Retrettsentret finner du i den gule låven.

Med bil: Kjør Ring 3. Ved Storo oppover Grefsenveien. Etter trafikklys ved fotgjengerovergang finner du Brannvaktveien på høyre side.
..

Ung og sterk tro i St. Olav

Se vår ungdomsarbeider Anne-Lynn Gelacio på TV!
..
Med norsk pass og filippinsk blod har den 25-årige Anne Lynn Gelacio funnet sitt sted i St. Olavs kirke i Oslo. Å gå til messe er som å ha en middag med venner, sier hun.


Åpen himmel: Ung og sterk tro i St. Olav
NRK1, søndag 24.1. kl. 17.30
NRK2, mandag 25.1. kl. 11.30
Eller se programmet på nett-TV.
..