onsdag 28. oktober 2009

Forbønnsgudtjeneste mot vold mot kvinner

På verdensbasis blir hver tredje kvinne utsatt for mishandling, seksuelle overgrep eller andre former for vold i løpet av livet. Vold mot kvinner er kanskje den mest utbredte formen for brudd på menneskerettighetene i vår tid. Det skjer over alt – selv om vi vet at vold mot kvinner forekommer oftere i fattige samfunn, er det også utbredt i Norge. Hver fjerde kvinne i Norge har opplevd vold eller overgrep. Caritas sier nei til all vold, og retter nå søkelyset spesielt mot vold mot kvinner.

I anledning FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner inviterer Caritas Norge derfor også i år til forbønnsgudstjeneste 25. november kl. 19.00 i St. Josephs kirke, Akersveien 6, Oslo. Alle som er opprørt over eller berørt av vold mot kvinner, er velkommen til å be med oss for en slutt på de grove menneskerettighetsbruddene som denne volden innebærer.

mandag 26. oktober 2009

Katarinahjemmet

Vi inviterer til ÅPEN DAG på Katarinahjemmet
lørdag 27. november 10.30 til 15.00.
..

I tillegg til utlodning, diverse salgsobjekter, kaffe og kaker og juleverksted, inviterer vi i år også til trylleskole for barn (mellom 6 og 12 år). Vi er så heldige å ha en skikkelig tryllekunstner i huset, og hun vil ha to tryll i løpet av den åpne dagen; trylleforestilling kl. 11.00 og trylleskole kl. 12.30. Ingen påmelding til trylleskolen, men møt presis!

Vi håper å se så mange som mulig av gamle og nye venner!

hilsen søstrene

(adresse: Gjørstads gt. 9, Majorstua)

Nordisk katolsk familiekongress 14.-16. mai 2010 i Jönköping.


Velkommen til tre dager sammen med katolske familier fra hele Norden!
På programmet står spennende foredrag:
* Guds plan for mann og kvinne i ekteskapet
* Barnets behov
* Den kristne families rolle og utfordringer i møte med samfunns endringer.

Hovedinnleder er kardinal Angelo Scola, patriark av Venezia og en av Kirkens fremste teologer på områdene ekteskap og familie.
Det blir diskusjonsgrupper, aktiviteter for barn, høytidelige messer med kardinal Scola og våre biskoper, hyggelige fellesmåltider, underholdning og rekreasjon i Jönköpings vakre parker.
OKBs familiesenter organiserer deltagelsen fra Norge.

Jönköping nås lettest med bil, men vi ordner busstransport fra Oslo ved behov. Innkvartering skjer på Ibis hotell i Jönköping sentrum til sterkt redusert døgnpris (SEK 475 + frokost SEK 85). ..
Øvrige måltider vil bli subsidiert (SEK 50 pr. måltid). Reiseutgifter må deltagerne dekke selv.
Vi oppfordrer til å søke menighetene om reisestøtte.
For å få en idé om behovet for hotellrom og transport, ber vi om at påmeldinger skjer så snart som mulig til OKBs familiesenter på e-post: familie@katolsk.no, senest innen 15. januar 2010.
Se fullstendig program her.