fredag 2. oktober 2009

Raices Chilenas på 2. plass!

Grupo Raices Chilenas melder at de vant 2. plass i en dansekonkurranse i Stockholm den 19. september. Det var Jan Christian Saldivia og Macarena Celis som representerte Raices Chilenas Norge. De takker for støtte til kultur og integrering som harr gjort at barna blir interessert i musikk og dans.
..

Festen for de hellige verneengler!

Engler er rent åndelige vesener uten kropp noen av dem skuer Guds åsyn og dermed er i lykksalighet. Disse åndelige vesenene utgjør det himmelske hoff og kalles engler (fra gresk: angelos = budbringer) fordi de i følge Bibelen utfører oppdrag på Guds kommando. For å utføre disse oppdragene kan de til tider anta legemlig skikkelse. Bibelen forteller at deres oppdrag til tider er av stor betydning, for eksempel Bebudelsen. Les mer om dem her.

I 1608 innførte pave Paul V en fest for alle hellige engler med egen messe og officium, og etter ønske fra keiser Ferdinand II av Østerrike ble den gjort obligatorisk i hele keiserriket, mens den var ad libitum i resten av verden. Pave Klemens IX gjorde første søndag i september til «Verneengelsøndag», og pave Klemens X utvidet feiringen til obligatorisk i hele den universelle Kirke og valgte en dato som lå så tett som mulig på festen for erkeengelen Mikael; den første ledige datoen var 2. oktober.
..

onsdag 30. september 2009

Bloggen fyller 1 år!


I september ifjor startet St.Olav menighet en blogg. Snart 30.000 lesere fra mer enn 60 land har vært innom bloggen. Ikke alle er unike brukere, noen kommer heldigvis tilbake flere ganger!

Bloggen bringer nyheter om hva som skjer i St.Olav, info fra menigheten, info om grupper i menigheten, messer av ulike slag og linker til mye annet på nettet.

Har du informasjon du vil ha ut på bloggen, send en mail til: st.olav.oslo @ gmail.com
..

Messe for flomofrene på Filippinene

Uværet på Filippinene har så langt tatt 240 menneskeliv, gjort 375 000 mennesker hjemløse og forårsaket store materielle ødeleggelser.

I et ønske om å samles i bønn for ofrene for denne katastrofen, feires det messe fredag 2. oktober kl. 18.00 i St. Joseph kirke i Oslo.

Messen feires på engelsk. Innsamlet kollekt i messen vil bli oversendt de flomrammede via den katolske kirkens hjelpeorganisasjon Caritas.

Friday 2. October there will be mass in St. Joseph Chapel in the intention of the people in the storm in the Philippines. Collections will go to Caritas' work in the Philippines.

Les mer her.
..

tirsdag 29. september 2009

Mikkelsmesse!

De hellige erkeengler Mikael, Gabriel og Rafael blir nå feiret sammen den 29. september, som alltid har vært Mikaels minnedag. Dagen het på norsk Mikkelsmesse, Mikeli eller buferdsdagen.

Den hellige Mikael (navnet betyr "Hvem er som Gud?") var erkeengelen som ledet de englene som var trofaste mot Gud. Han ledet dem i den seierrike kampen mot Satan og alle hans falne engler til forsvar for alle Guds venner. Han er skytsengel for Den Katolske Kirken.

Den hellige Gabriel (navnet betyr "Guds kraft") er en av de tre erkeengler som står ved den himmelske trone og overbringer menneskene åpenbaringer fra Gud. Gabriels hilsen til Jomfruen, "Hill deg (vær hilset), full av nåde", er en av de mest kjente og brukte kristne bønneanrop. Etter tradisjonen var Gabriel også vokter av Edens hage.

Den hellige Rafael (navnet betyr "Gud har helbredet") har blitt æret fra de tidligste tider, spesielt i øst. I likhet med Tobias ledsages alle mennesker av en verneengel lik Rafael på livets pilegrimsferd.

Les mer om verne-englene her.

..

mandag 28. september 2009

St Olavs Venner inviterer til italiensk filmaften!


Roberto Benigni er fra Italia, og kjent over hele verden som både skuespiller, komiker, regissør og manusforfatter. En av hans mest kjente film er uten tvil La vita è bella/Life is Beautiful fra 1997. Filmen vant tre Oscar i 1999. Benigni har også vært nominert som kandidat til Nobelprisen i litteratur i 2007 for sin strålende innsats og fremførelse av Den guddommelige komedie av Dante Alighieri.

Benigni er også berømt for sine lange monologer og sine satiriske utspill retter mot såkalte offisielle sannheter. Det siste er ikke minst retter mot Italias politikk de siste 15 årene. I sine filmer tar Benigni ofte opp svært alvorlige temaer. Han viser på en mesterlig måte hvordan humor kan brukes som en sikkerhetsventil i svært tragiske hendelser i ganske nær fortid.

Det vil bli servert en enkel pastarett.

Tid: Lørdag 10. oktober kl. 15:00
Sted: Menighetssalen i Akersveien 5.
Inngangspenger: Medlemmer Kr. 50,-/Ikke-medlemmer kr. 100 Inkl. enkel pastarett. Ta med drikke (vin/mineralvann) selv.

Påmelding innen 8. oktober til st.olavs.venner@gmail.com eller på SMS/telefon til Gaute Haug Eriksen tlf: 41 02 55 55

Med vennlig hilsen
Foreningen St.Olavs Venner
Styret

Unge Voksne om Caritas

Onsdag 30.09. kommer Peter Risholm fra Caritas for å fortelle om Caritas' arbeid. Vi møtes kl. 18.30 utenfor kirken. Møtet blir på biblioteket i Mariagården.

..

søndag 27. september 2009

Caritas-søndagen!

Søndag 27.09. er Caritas-søndag: All kollekt går til Caritas' klimakampanje: Grow Climate Justice.

Caritas-organisasjoner over hele verden ser et tydelig mønster: Det er de fattige som rammes hardest av klimaendringene som industrilandene først og fremst er ansvarlige for. Denne urettferdigheten vil det internasjonale Caritas-nettverket sette søkelyset på i tiden fram mot FNs klimatoppmøte i København i desember. Gjennom kampanjen ”Grow Climate Justice” oppfordrer Caritas myndighetene i de rike landene til å ta ansvar og sørge for klimarettferdighet.

I menighetssalen vil det være underskriftslister der du kan skrive under, og på den måten støtte kampanjen.

Les mer om kampanjen her.

..