onsdag 28. januar 2009

p. Inpa blir ny kapellan i St. Olav

Biskop Bernt Eidsvig Can.Reg. av Oslo har den 28. januar 2009 konstituert p. Clement Inpanathan ("Inpa") Amirthanathan som kapellan i St. Olav menighet i Oslo,
frem til 1. august 2009.

P. Inpa er født 14. desember 1972 i Point Pedro (bispedømmet Jaffna), Sri Lanka.
Av utdannelse er han bachelor i filosofi og teologi fra nasjonalt presteseminar på Sri Lanka. Hans prestevielse fant sted den 16. juli 2003 i Jaffna, og i perioden 2003-2004 tjenestegjorde han som kapellan i Haputale i bispedømmet Badulla.

P. Inpa kom til Norge den 21. juni 2004, hvor han siden 1. august samme år har virket som sjelesørger for tamiler i Oslo og omegn.

tirsdag 27. januar 2009

10.000 besøkende på bloggen

st.olavs.blogg ble startet 19. september 2008
og har blitt besøkt av mange siden da. Idag rundet vi 10.000 besøk på bloggen og finner grunn til et aldri så lite smil...



Bloggen har to ulike telleverk, som teller i ulik fart (?!) så helt nøyaktig er tellingen nok ikke. Flaggmåleren viser også at dette er en nokså internasjonal blogg. 

Over hele verden følger folk med på hva som skjer i St. Olav menighet...

Flag counter:                 Site meter: 

Total 10,005
Average Per Day 69
Average Visit Length 4:38
















Unge Voksne starter opp

Hei alle sammen!

Vel møtt til et nytt UV-år! Som annonsert før jul starter vi opp nå på onsdag, og denne gangen inviterer vi dere med på konsert! Konserten er med Norges Musikkhøgskoles jazz- og folkemusikkstudenter som de siste par ukene har samarbeidet om en konsert med nyskapende kombinasjoner av vår tradisjonsrike folkemusikk og frilynt jazz. Det koster i utgangspunktet 50 kr for studenter og 100 kr for andre, men nå har vi i unge voksne tatt på oss spanderbuksene og tar billettregninga for dere!

Vi møtes som vanlig til messe, men etterpå går vi en sving innom den gode café, før vi slår følge ned til Victoria jazzscene (på Karl Johan). Konserten begynner kl. 21.00. Vi håper dere griper denne gode muligheten til å komme dere ut på det vi tror vil bli en spennende konsert! Les mer her.

Hilsen Marit og resten av Unge Voksne

søndag 25. januar 2009

Felleskirkelig gregoriansk seminar

Det arrangeres gregoriansk seminar i St. Birgitta katolske kirke i Fredrikstad 13. og 14. mars 2009. Dette blir et felleskirkelig seminar som er åpent for alle, og invitasjon går ut til alle menigheter i Fredrikstad-distriktet.

Instruktører blir komponist og gregoriansk korleder Henrik Ødegaard fra Den norske kirke og pater Arnfinn Haram OP. Arrangører er domkantor Tore-Erik Mohn fra domkirken i Fredrikstad (Den norske kirke) i samarbeid med kirkekoret i St. Birgitta menighet.

Vi starter seminaret fredag kl. 14.00 og avslutter med vesper lørdag kveld. Målet er at vi i løpet av disse to dagene skal synge flere av døgnets tidebønner. Det skal synges på latin, og det skal legges vekt på sangteknikk, god formidling av budskapet og forståelse av tekstens rytme.

Det kommer mer detaljert informasjon om seminaret, men til alle som er interessert i å synge gregoriansk: Hold av 13. og 14. mars!